De Marko's Burgum

gallery/probeersel
gallery/instagram-zwartwit-logo
gallery/icon2

Welkom in het onderdeel nieuws

In dit onderdeel treft u nieuws aan over (jeugd)drumband, Color Guards en Twirlingteam. In het menu vindt u de fotoalbums van de afgelopen jaren.

 

 

gallery/29243699_794623564069287_750719256293863439_n

Bingo! Vrijdag avond 16 maart hielden wij weer onze vertrouwde bingo avond in  Herbergh de Parel in Eastermar. Dankzij de sponsoren hebben wij mooie prijsen voor de bingo mogen ontvangen. Klokslag 20 uur begon de bingomolen met draaien. In tien rondes speelden meer dan 50 deelnemers voor 31 prachtige prijzen. De prijzen gingen na afloop met de gelukkige winnaars mee naar huis. In september organiseren De Marko's een extra feestelijke tiende bingoavond.

gallery/s0083216

De Marko's bij aftrap KH2018

Zaterdagavond was de grote opening van Kulturele Haadsted 2018! Op kleinere versies van de Oldehove traden muzikanten, zangers en dansers op. Als voorprogramma waren er door de hele stad voorproefjes voor dit bijzondere jaar te zien. De Marko's gaven op de grote pleinen diverse optredens. Het publiek was massaal aanwezig en erg enthousiast over de Burgumer drumband! Natuurlijk werd er ook op het treinstation en in de trein opgetreden!

Klik op de foto voor de foto's

gallery/img_4739

Containerdrummers bij opening Studio RTV Kanaal300

Zaterdagochtend was het al vroeg een drukte van belang bij de nieuwe RTV Kanaal30-studio op Landgoed Glinstrastate. De bezoekers werden verwelkomt door de containerdrummers van De Marko's. Tijdens de openingshandeling van de wethouders van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zorgden de drummers voor een ondersteunden roffel. Beide wethouders van de gemeenten waar RTV Kanaal30 actief hezen een vlag met het speciale RTV Kanaal30-jubileumlogo op.

 

Klik op de foto, voor het foto album

 

gallery/jeugdbandkonin

Koningsdag:

 

Tijdens koningsdag waren onze jeugd groepen met diverse optredens te vinden op het parkeerterrein van restaurant de Pleats in Burgum.

Er waren optredens van : de jeugd band, de twirling, adv en colorguard groepen.

 

Klik op de foto, voor het foto album

 

 

gallery/dscf4676

Wedstrijd 12 mei in Groningen.

 

Onze kid's twirlers deden afgelopen 12 mei mee aan een twirl wedstrijd. Ze deden mee aan het onderdeel: kids twirl.

 

Het onderdeel bestaad uit : aanmarcheren, 2x 8 tellen vooruit, hoekje om, 1x 8 tellen en halt houden. Na het marcheren een verplichte sprong met een vrije show van 4x 8 tellen met een eind pose. Alle kids twirlers hebben een eigen show, en moeten deze show solo laten zien aan de jury.

Voor de meeste kids twirlers was dit hun eerste wedstrijd. Extra spannend dus. 

 

Ze gingen naar huis met mooie punten, een ervaring rijker en we hebben een gezellige dag gehad. 

 

Op naar de volgende wedstrijd! 

 

Wij zijn ontzettend trots op al onze kids twirlers. Nog maar zo kort twirlen en nu al zo netjes mee doen aan een wedstrijd.

 

Foto's vind u op de volgende linken:

https://myalbum.com/album/xERxIBrZh5rW

https://myalbum.com/album/PtQDTbo15L6b

 

filmpjes zijn in de groeps-app verzonden naar de ouders.

 

gallery/lwd

Avond 4 daagse Leeuwarden 

 

Veel belangstelling eindavond vierdaagse Leeuwarden

Donderdagavond wandelden duizenden wandelaars onder goede weersomstandigheden de laatste kilometers van de avondvierdaagse van Leeuwarden. De route ging over de Nieuwestad, Groentemarkt, Voorstreek en Rengerslaan naar de finish bij de Kinderboerderij. Naast Jong Pasveer uit Leeuwarden deed Drumband de Marko’s uit Burgum dit jaar voor de zevende keer mee aan één van de grootste wandelevenementen in de provincie. Door de wekelijkse koopavond was het bijzonder druk in de binnenstad. De wandelaars en showbands konden, op weg naar de medaille, rekenen op veel positieve reacties van het publiek aan de kant van de straten.

 

Klik op de foto, voor het foto album

gallery/bakv

Avond 4 daagse Bakkeveen

 

Publiek rijen dik voor avondvierdaagse Bakkeveen

Het publiek stond zaterdagavond rijen dik voor de slotavond van de wandelvierdaagse in Bakkeveen.  Naast De Marko's Burgum, die samen met de Color Guards van Nova liepen, gingen showbands uit Kootstertille, Ureterp en Grootegast voorop. Op de Brink konden de wandelaars hun felbegeerde medaille ophalen. Het publiek kon de muzikale omlijsting van deze slotavond bijzonder waarderen. 

 

Klik op de foto, voor het foto album

gallery/ntsb2

zilver op NTSB intern wedstrijd.

 

Onze trainster Sylvia heeft afgelopen weekend deelgenomen aan een internationale wedstrijd van de NTSB in Almere.

 

Zij deed mee in de klasse 2 baton voor volwassenen en won hierbij zilver. Hele bijzondere wedstrijd waar veel twirlers uit andere landen aan deelname o.a: Duitsland, Belgie, Frankerijk, Schotland, Italie, Japan enz. Het was voor het eerst dat zij deelnam aan een intern wedstrijd van de NTSB. Een bijzondere ervaring. 

gallery/paters

Muzikale monniken openen Burgummere mars.

Op een duistere Markt in Burgum was zaterdagnacht een groep monniken te vinden.  Deze monniken gaven met Burgemeester Gebben het muzikale startschot voor de Burgumer Mars naar de Kulturele Haadsted. De monniken, die aan de basis stonden van de beroemde Burgumer Kruiskerk, openden met een flash-mob. Naast de muziek was er een een vlammende en vurige non te bewonderen. Hierna speelden de monniken nog een aantal nummers.

 

klik op de foto voor het foto album.

gallery/lwdengerecht

Drumband, twirling, en colorguards + nova guard bij Grutsk Leeuwarden.

 

Zaterdagavond trokken verschillende parades naar het Wilhelminaplein. In het kader van het muziekspektakel 'Grutsk' waren de hele dag muzikale activiteiten in de 'Kulturele Haadsted'. Op het Wilhelminaplein was de grote finale. De Marko's uit Burgum deed met een grote groep drummers, color guards en twirlers mee aan de 'Living history'-parade. Deze trok vanaf de Oldehove via de Voorstreek, het Gouverneursplein en de Sint Jacobsstraat naar het voormalige Zaailand. De optochten konden op veel belangstelling rekenen in Leeuwarden.

Na de optochten begon het avond programma. Deze werd geopend met medewerking van de colorguards van Hosanna Harlingen, en namens de Marko's twirlden Sylvia en Oliva mee met vuur batons.

 

Klik op de foto voor het foto album.

gallery/clubkas

De Marko's bij finale Rabobankclubkascampagne

Dinsdagavond was de grote finaleavond van de Rabobank Clubkascampagne in het BaronTheater in Opende. Bij binnenkomst werden alle verenigingen muzikaal ontvangen door de containerdrummers van De Marko's. Hierna volgde een avond vol met spanning en ontlading, waarbij de geldbedragen bekend werden gemaakt. De Marko's gingen met het mooie eindbedrag van 335 euro naar huis. De Marko's bedanken daarom alle stemmers heel hartelijk!

 

klik op de foto voor het foto album.

gallery/dsc_0953

Speuren met De Marko's

De laatste oefenavond voor de zomervakantie werd door De Marko's afgesloten met een fotospeurtocht door het centrum van Burgum. Afgelopen week werden diverse foto's gemaakt van winkels. Een hele gevel, een stukje van de etalage of ander opvallend kenmerk. In groepen gingen de twirlers, Color Guards en drumbandleden de straat op. Na afloop werden de antwoorden nagekeken en de winnaars gingen met een smakelijke emmer snoep naar huis. Ook was er tijd om nog even gezellig na te praten over afgelopen seizoen. 

klik op de foto voor het foto album

gallery/klikoeastt

Containerdrummers bij Easterbarren

De containerdrummers van De Marko's gaven zaterdagmiddag diverse optredens bij straatfestival Easterbarren in Eastermar. In een 'kliko' zit best veel geluid lieten de drummers aan de bezoekers van het Easterbarren horen. Deze bijzondere muzikale omlijsting kon op enthousiaste reacties en veel belangstelling rekenen! 

 

klik op de foto voor het foto album.

 

 

 

 

gallery/klikoeastt

Containerdrummers De Marko's bij wijkfeest Heechterp-Schieringen

In de maand september stonden diverse Leeuwarder wijken bol van de feestelijkheden. Samen met wijkorganisaties en wijkbewoners zorgden Leeuwarden-Fryslân 2018 en Never Ending Orchestra (NEO) voor een mooi programma. Elk feest heeft z’n eigen klankkleur. In Heechterp-Schieringen traden onder andere de containerdrummers van De Marko's op. Met hun bijzondere act openden de slagwerkers de feestelijkheden. Hierna waren ze nog op diverse plaatsen in de wijk te zien.

 

klik op de foto voor het foto album.

...

 

 

 

 

gallery/kikinklascg

Tweede KIK-serie van start

28 september ging de tweede serie KIK-lessen van start op basisschool De Arke in Burgum. De leerlingen van groep 7 en 8 kregen een twirlingles, containerdrumles of Color Guardles aangeboden van De Marko's.  Volgende keer maken ze kennis met een ander onderdeel van De Marko's. Na de herfstvakantie kiezen de leerlingen uit twirling, containerdrummen of Color Guard. Dan volgen twee verdiepende lessen en een uitvoering.

 

Update:

Inmiddels is de 2e KIK les gegeven op de Arke.

De kinderen hebben weer ontzettend hun best gedaan tijdens de work-shops: container drummen, color guard en twirling.

 

gallery/dsc_1094

Bijzonder mooi Mearkesfestival.

 

Burgumer monniken op Mearkesfestival

Zaterdagmiddag werd een special edition van de Mearkesmiddag in het centrum van Burgum georganiseerd. Verschillende sprookjesfiguren waren in de Burgumer winkelstraten te vinden. De Marko's waren met een bijzondere flash-mob in het centrum te vinden. Verkleed als de Burgumer monniken met swingende moeder overste en met een prachtige sprookjesfee zorgden De Marko's voor veel bekijks bij hun act.

 

Klik op de foto voor het foto album.

 

gallery/44771685_2142406445770826_1517644118723919872_o

Twirlingteam oefent hard hun Hercules-show!  

In de herfstvakantie oefende het twirlingteam van De Marko's hard voor hun 'Hercules'-show. Het enthousiaste vijftal laat de show over de beroemde Griekse mythe 3 november voor het eerst tijdens de twirlingwedstrijden zien in Drachten zien. Tijdens de OMF-wedstrijden doen ze als team mee, maar ze komen ook als solo of duo uit.

 

Klik op de foto voor het foto album.

 

gallery/44938627_939135816284727_6883796672325877760_o (1)

Spooktocht 2018 groot succes

Voor de vijfde keer werd de spooktocht van Eastermar door De Marko's georganiseerd. Niet minder dan 200 deelnemers liepen op vrijdag of zaterdag een mooie tocht. Tientallen spoken waren er op een spannende route langs zandpaden, straten en in gebouwen te vinden. De start was dit jaar bij Paviljoen de Leyen. Men liep ook langs twee buurtverenigingen in Eastermar die twee prachtige acts verzorgde. Stichting Dam Jaarsma liet een spookverhaal horen in de oude school aan de Torenlaan en Theetuin De Welp verzorgde een traktatie. Vol verhalen en met enthousiaste reacties kwamen de deelnemers terug naar De Leyen.

 

klik op de foto voor het foto album.

 

gallery/dscf4874

Goud voor Kidstwirlers De Marko's

Zaterdag  3 november was de NBTA-OMF twirlingwedstrijd in Sportcentrum De Splitting in Drachten. De twirlers van De Marko's deden in groepsverband in individueel mee aan de wedstrijd. De Kidstwirlingshow over de Griekse held Hercules nam het goud mee naar huis! De jury was vol lof over deze show. Sylvia Loois wist op het onderdeel tweebatton het zilver mee naar huis te nemen en Michiel Hoornveld werd 4e op onderdeel Kidstwirl. Succesvolle dag.

 

 

gallery/dsc_1153

Maartenswoude viert Sint Maarten met De Marko's

Zaterdagmiddag was (jeugd)drumband de Marko's met een grote groep te gast bij Talant in Drachten. Er werd een rondgang door de straten gemaakt. De drummers speelden diverse stevige slagwerknummers, terwijl de lyraspelers de bewoners lieten meezingen op Sint Maartennummers. Ook liet een groepje twirlers hun kunsten zien. De bewoners waren enorm enthousiast over het Sint Maartenoptreden. Het optreden werd afgesloten met een lekkere kop chocolademelk.

 

klik op de foto voor het foto album.

 

 

gallery/img_4443

Jeugdleden De Marko's naar het grote gruttotheater

De jeugdleden van De Marko's bezochten op de eerste dag van de voorjaarsvakantie Natuurmuseum Fryslan in Leeuwarden. Hier bekeken ze onder andere Het Grote Gruttotheater.  Een interactieve tentoonstelling in het kader van Kulturele Haadsted 2018. De jeugdleden genoten volop van het Grote Gruttotheater en alles wat er verder te bezichtigen was in het museum.

klik op de foto voor meer foto's

gallery/dsc00525

Zaterdag stonden de CGN Color Guardwedstrijden in Sportcomplex het Klaverdijkje in Leeuwarden op het programma. De cadet-groep van de samenwerkingsgroep van Nova Drachten en De Marko's Burgum deed het prima. Met 65,73 konden de meiden het wedstrijdseizoen afsluiten. De junioren haalden bijna drie punten meer dan tijdens de wedstrijden in januari. Zij proberen over twee weken tijdens de afsluitende finals in Eindhoven hun 59,93 punten te verbeteren.

Klik op de foto voor de foto's

 

Finals Eindhoven

De colorguard groepen gooie hoge ogen bij de finals. De één na laatste zaterdag van maart stonden de laatste CGN-color guardwedstijden van dit seizoen in Eindhoven op het programma. Tijdens deze finals verdedigden NOVA/Marko's Regional A en de junioren hun eer. Beide groepen deden het meer dan goed en verbeterden hun resultaten van de afgelopen wedstrijden. De junioren haalden bijna 6 punten meer met 65,29 en de Regional A kwam zelfs uit op 72,33. Met goede kritieken gaan de Color Guardgroepen van Nova en De Marko's zich voorbereiden op het nieuwe seizoen in 2019!

gallery/img_4770

Burgum herdenkt

Vrijdagavond 4 mei vertrok er om 19.20 uur een stille tocht naar het oorlogsmonument op de begraafplaats bij de Kruiskerk. Voorop speelden vijf drummers van De Marko's een sobere roffel. Onderweg sloten steeds meer mensen zich aan bij de stille tocht. Bij aankomst bij het monument op de begraafplaats was er een uitvoering van "Abide with me" door de beide Burgumer muziekverenigingen. Net als voorgaande jaren stonden er dit jaar veteranen bij het monument opgesteld. Na een gedicht van Ilse van der Wal van CBS De Arke en een toespraak van Burgemeester Gebben werd een aantal kransen gelegd. Na de twee minuten stilte, die volgden op 'The Last Post', werd het Wilhelmus gespeeld door de Burgumer muziekverenigingen. Hierna ging de stoet weer terug naar Glinstra State.

 

Klik op de foto, voor het foto album

gallery/kikinklascg

KIK colorguard

 

Woensdag was de laatste KIK-les van dit schooljaar op OBS 't Partoer. De leerlingen van de middenbouwklassen maakten kennis met Color Guard. Dertien lessen lang kwamen alle leerlingen in aanraking met De Marko's. Drummen, twirling en Color Guard stonden voor de leerlingen op het menu.

 

Klik op de foto, voor het foto album

gallery/poddelloop

Poddeloop Gytsjerk

 

Negende Poddeloop met De Marko's

Voor de negende keer werd vrijdagavond de Poddeloop in Gytsjerk afgesloten. De feestelijke slotavond werd afgesloten met een rondgang door het dorp. Wat niet anders was dan de voorgaande jaren bij de avonddriedaagse was de bijdrage van Drumband de Marko's. Samen met de meiden van de Color Guard, de twirlingkids en de drumband ging de bekende groene pad voorop voor een ereronde door het dorp. Aangekomen bij de finish mochten de wandelaars de felbegeerde medaille ophalen en mochten ze nog een duik in het zwembad doen om af te koelen.

 

Klik op de foto, voor het foto album

gallery/kurhouse

Drumband in Scheveningen.

 

De Marko's uit Burgum gaven de eerste zaterdag in juni een optreden op het Scheveningse muziekfestival. Dit muziekfestival, met korpsen, showbands en koren, wordt de hele maand juni georganiseerd ter ere van 200 jaar Scheveningen. De drumband gaf een show op de pier, op de boulevard en ook voor het Kurhaus. De Burgumse vereniging kon op veel belangstelling en lof rekenen van de bewoners en de toeristen.

 

Klik op de foto, voor het foto album

gallery/avondburgum

publiek rijen dik bij slotavond wandelvierdaagse Burgum

 

Vrijdagavond stond de slotavond van de avondvierdaagse in Burgum op het programma. Net als vorig jaar verzamelden de wandelaars zich dit jaar weer bij Zorgcentrum Berchhiem. Hier werden ze begroet door Drumband de Marko's, twirlinggroepen en de Color Guardgroep. Nadat de meer dan 500 wandelaars zich verzameld hadden, trok de vrolijke stoet door Burgum. Het publiek stond rijen dik in het centrum de wandelaars toe te juichen. Bij Glinstra State kregen de wandelaars hun welverdiende medaille.

 

Klik op de foto, voor het foto album

gallery/twcl

Veel publiek  bij slotavond wandeldriedaagse Hurdegarijp

 

Donderdag avond stond de slotavond van de avonddriedaagse in Hurdegarijp op het programma. De wandelaars werden begroet door Drumband de Marko's, twirlinggroepen en de Color Guardgroep. Nadat alle wandelaars zich verzameld hadden, trok de vrolijke stoet door Hurdegarijp. Het publiek stond rijen dik te wachten bij het eind punt en ze stonden de wandelaars toe te juichen. 

 

Klik op de foto, voor het foto album

gallery/marstr1

Laatste marstraining De Marko's in Eastermar

De laatste marstraining op locatie van De Marko's werd maandagavond gehouden in Eastermar. Op de parkeerplaats van sportcomplex Burgerkamp kregen (jeugd)drumband, Color guards en twirlers de instructieles. Ter promotie van de Rabobank Clubkascampagne maakte de Burgumer vereniging een rondgang door het dorp. Deze kon op veel enthousiaste reacties rekenen!

 

klik op de foto voor het foto album.

gallery/geale50

Gaele ziet Abraham en De Marko's

Donderdag zag basedrummer Gaele Abraham. De basedrummer van De Marko's weet inmiddels waar de mosterd wordt gehaald. Ter ere van deze mijlpaal speelde een groepje Marko's voor Gaele. Natuurlijk mocht 'Lang zal hij leven...' niet ontbreken voor deze kersverse 50'er. 

 

klik op de foto voor het foto album.

gallery/36759711_2010986025588843_8875312564406321152_n

Containerdrummers uit eten

Precies een jaar geleden gaven zeven van onze drummers een speciaal containeractoptreden bij het 'Moai fuortfestival' in Burgum. Wat een eenmalige act zou zijn, groeide uit tot een veel geboekte drumact. De containerdrummers werden vrijdagavond even in het zonnetje gezet en gingen met elkaar wokken. 
Dinsdagavond zijn de containerdrummers in Opeinde te zien en in september in Eastermar en Leeuwarden!

gallery/g3

Optocht kroon op dorpsfeest Gytsjerk

Gytsjerk viert feest. Zaterdagavond stond de optocht op het programma. Versierde skelters, fietsen en wagens werden voorafgegaan door De Marko's Burgum. De drumband, jeugddrumband en Color Guards lieten zich op feestelijke wijze zien en horen! Het publiek was massaal toegestroomd onder de zonnige weersomstandigheden!

 

klik op de foto voor het foto album

gallery/img_5157

 

Afgelopen seizoen scoorden de twirlers van De Marko's hoge ogen bij de eerste wedstrijden. Zulke hoge dat Juf Sylvia de hele groep trakteerde op een dagje naar Kinderboerderij De Naturij in Drachten. De kinderen speelden in de speeltuin en het verkeerspark. Ook bekeken ze verschillende dieren en werd er geknuffeld met de geitjes. Natuurlijk mocht een patatje en een ijsje niet ontbreken!

 

klik op de foto voor het foto album

gallery/41636685_1864673463648340_7527791876938661888_o

Feestelijke opening Glinstra State.

Tijdens de feestweek van Glinstra State waren alle groepen te zien tijdens de woensdag markt.

De jeugdband begon het optreden en ze sloegen er flink op los, waarna een kleine groep twirlers hun kunnen lieten zien op het podium. Na het avond eten lieten de groepen van de colorguards een paar mooie shows zien gevolgd door een optreden van de drumband. De afsluiting was in handen van de swingende kliko drummers. 

klil op de foto voor het foto album.

 

 

 

 

 

 

gallery/monlwd

Muzikale monniken in Leeuwarder binnenstad

Donderdagavond kwam het winkelend publiek in Leeuwarden een groep monniken tegen. Eén non begon met een vuuract, waarna er een paar monniken op een grote trom bij kwamen en hierna voegden zich steeds meer muzikanten bij het gezelschap. De monnikact werd uitgevoerd door De Marko's uit Burgum. Na de flash mob stonden er nog een aantal muzieknummers op het programma. Ook op andere plekken in de stad werd de  flash-mob, welke voor LF2018 werd gegeven, nogmaals uitgevoerd. 

 

klik op de foto voor het foto album.

 

 

 

 

gallery/uitjeeten

Geslaagd uitje De Marko's

Zaterdagmiddag stond er een gezellig Marko's-uitje op het programma. Twirlers, Color Guards, (jeugd)drumbandleden en vrijwilligers werden met koffie en koek ontvangen bij Party en Recreatiecentrum Strandheem. Na de ontvangst gingen de leden van De Marko's van start met een foto-GPS-tocht. Vol gezelligheid, maar met een sportieve drang om de beste te zijn werd de tocht volbracht. Hierna stond er een heerlijk buffet klaar voor de leden van De Marko's.

klik op de foto voor het foto album.

 

 

 

 

gallery/44023926_2161908553829922_6984172849762140160_n

Spannende bingoavond in De Parel

Vrijdagavond 12 oktober klonk er weer verschillende keren luid 'Bingo!' door Herbergh de Parel. De Marko's organiseerden voor de tiende keer een gezellige bingoavond. Prachtige prijzen en royale cadeaubonnen vonden deze avond hun weg naar de fanatieke bingospelers die massaal op deze avond afkwamen. Deze gezellige bingoavond bleef tot 22.30 uur super spannend!

 

Klik op de foto voor het foto album.

 

 

gallery/44819253_938363946361914_104157445168824320_o

Herfstvakantietraining Color Guards De Marko's/NOVA

De Color guards van De Marko's/NOVA hadden een extra lange training in de herfstvakantie gepland. Zowel de Kids, junioren als de Regional A trainden in Sportcomplex De Wetterstins. In januari laten ze hun shows zien op de CGN-wedstrijdvloer in Drachten. Afgelopen week werd bekend dat de junioren zich niet in het bootje laten nemen met de show 'Sail Away'. Op de wedstrijdvloer zullen zelfs twee boten verschijnen! 

 

 

gallery/img_5757

Meesterbakkers De Marko's bakken heerlijke taarten

Heel Holland Bakt is razendpopulair. Donderdagmiddag maakten de jeugdleden van De Marko's een overheerlijke taart. Onder leiding van De Blije Papegaai werden prachtige taarten gemaakt. Bij de jongens was een herfsttaart favoriet en de meeste meiden maakten een prachtige unicorntaart. De 23 meesterbakkers gingen vol trots naar huis met hun prachtige taart! 

 

Klik op de foto voor het foto album.

 

 

gallery/sintlwd

Sint Maarten in Camminghaburen

Traditiegetrouw ging Drumband de Marko's en een groep twirlers ook voorop bij de Sint Maartenoptocht in Camminghaburen. Omdat Sint Maarten dit jaar op zondag viel, was zaterdagavond de rondgang door de Leeuwarder wijk. Natuurlijk speelde de drumband niet alleen, ook de kinderen lieten in de wijk van zich horen. Onderweg werd de groep steeds groter en groter. Na afloop stond er bij het MFC een smakelijke traktatie voor de kinderen klaar. 

 

klik op de foto voor het foto album.

 

 

gallery/sintbur

Sint Maarten, Sint Maarten klinkt door Burgumer centrum

'Sint Maarten, Sint Maarten...' en '11 november is de dag...', klonk maandag tegen de avond uit veel kinderkelen in Burgum. Samen met Drumband de Marko's, de jeugdband, een groepje twirlers en de Color Guards maakten zij een rondgang door het centrum van het dorp. De drumband speelde niet alleen, ook zong een groot aantal kinderen op verschillende plaatsen in en rondom het centrum. Na afloop stond er een rijk gevuld tasje met lekkers en leuke cadeautjes voor de kinderen klaar bij Glinstra State.

 

klik op de foto voor het foto album.