De Marko's Burgum

gallery/probeersel
gallery/instagram-zwartwit-logo
gallery/icon2

Welkom in het onderdeel nieuws

In dit onderdeel treft u nieuws aan over (jeugd)drumband, Color Guards en Twirlingteam. In het menu vindt u de fotoalbums van de afgelopen jaren.

 

 

gallery/img_4469

Twirlteam en Color guards  trainen in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie stond er een gezellige trainingsmiddag voor de Color Guards op het programma. Buiten was het ijzig koud, maar binnen liepen de temperaturen snel op! Beide groepen trainden drie uren lang in Sporthal De Wetterstins in Burgum. Naast de training was er ook tijd voor leuke spelletjes! Zaterdag 10 maart staan de meiden op de wedstrijdvloer in Leeuwarden met hun shows. 

Ook de meiden en jongen van het Kids-twirlingteam oefenden in de voorjaarsvakantie. De groep doet binnenkort mee aan een twirlingwedstrijd in Groningen. Met veel plezier werd er op een hele koude donderdagmiddag samen geoefend in sporthal De Wetterstins in Burgum. Daar was de temperatuur beter dan in de vakantie! 

gallery/unnamed

De Marko's verhuizen

 

Afgelopen zaterdag werden de instrumenten, attributen, vlaggen en twirlingspullen verhuisd van Kiehool naar Glinstra State in Burgum. Na 11 jaar gebruik te hebben gemaakt van Kiehool verhuisd de vereniging naar Glinstra State. Vanaf maart zullen de twirlinggroepen en de (jeugd)drumband oefenen in Glinstra State. De Marko's gaan er enorm op vooruit. Zo is er vijf keer zoveel bergruimte voor alle materialen.

 

 van af maandag 5 maart oefenen de (jeugd)drumbandleden in Glinstra State.

 

klik op de foto voor foto album.

 

 

 

gallery/vriendjesles2

Afgelopen donderdag 22 maart was er bij de twirl en ADV groepen : vriendjes en vriendinnetjes les.

Een zeer geslaagde opkomst van vriendjes en vriendinnetjes die vrolijk mee danste en de eerste beginselen van het twirlen leerde. Na de les kregen alle kinderen een klein cadeautje als bedankje voor hun inzet. 

 

Wilt uw kind ook kennis maken met de twirl sport? dat kan, er zijn 4 gratis proeflessen voor twirl en ADV. De datums kunt u vinden op de twirl pagina's en natuurlijk in onze agenda. 

gallery/sietsekonijn

Jeugd massaal op zoek naar Paaseitjes bij Glinstra State

Net als vorig jaar organiseerden De Marko's een gezellige Paasspektakel op Landgoed Glinstra State in Burgum. Op een zonnige stille zaterdag was de jeugd van Burgum en omstreken op zoek naar de lekkere eitjes. In de tuin van Glinstra State hadden leden van De Marko's duizenden eitjes verstopt. Dit jaar was ook de Paashaas aanwezig. Naast het zoeken van de eitjes was er ook een speurtocht naar letters waarmee het woord 'kuikentje' gemaakt kon worden. Na afloop gingen de 65 enthousiaste kinderen met tasjes, mandjes en broekzakken vol chocolade-eitjes naar huis. Ook ontvingen de kinderen een leuke attentie!

gallery/kikdrum

KIK in de klas: drumband.

 

In de dagen na Pasen stond 't Partoer weer in het teken van KIK. Juf Trees van de De Marko's kwam weer naar de school om de leerlingen kennis te laten maken met containerdrummen. De les was weer een groot succes en de leerlingen deden vol enthousiasme mee! 

 

Op de facebook pagina van de Drumband is een filmpje geplaatst van afgelopen les waarbij de klas een stukje speelt van : Whe will rock you.

 

 

gallery/jeugdbandkonin

Koningsdag:

 

Tijdens koningsdag waren onze jeugd groepen met diverse optredens te vinden op het parkeerterrein van restaurant de Pleats in Burgum.

Er waren optredens van : de jeugd band, de twirling, adv en colorguard groepen.

 

Klik op de foto, voor het foto album

 

 

gallery/img_4770

Burgum herdenkt

Vrijdagavond 4 mei vertrok er om 19.20 uur een stille tocht naar het oorlogsmonument op de begraafplaats bij de Kruiskerk. Voorop speelden vijf drummers van De Marko's een sobere roffel. Onderweg sloten steeds meer mensen zich aan bij de stille tocht. Bij aankomst bij het monument op de begraafplaats was er een uitvoering van "Abide with me" door de beide Burgumer muziekverenigingen. Net als voorgaande jaren stonden er dit jaar veteranen bij het monument opgesteld. Na een gedicht van Ilse van der Wal van CBS De Arke en een toespraak van Burgemeester Gebben werd een aantal kransen gelegd. Na de twee minuten stilte, die volgden op 'The Last Post', werd het Wilhelmus gespeeld door de Burgumer muziekverenigingen. Hierna ging de stoet weer terug naar Glinstra State.

 

Klik op de foto, voor het foto album

 

 

gallery/kikkliko

KIK Containerdrummen

Voor de laatste keer dit schooljaar verzorgde Trees een KIK-les containerdrummen op 't Partoer. De leerlingen kregen wat basisbeginselen van drummen en ritme voorgeschoteld. Op emmers, containers en andere attributen speelden ze een nummer met elkaar. Vol enthousiasme deden de leerlingen van de middenbouw mee!

 

Klik op de foto, voor het foto album

 

 

gallery/kikinklascg

KIK colorguard

 

Woensdag was de laatste KIK-les van dit schooljaar op OBS 't Partoer. De leerlingen van de middenbouwklassen maakten kennis met Color Guard. Dertien lessen lang kwamen alle leerlingen in aanraking met De Marko's. Drummen, twirling en Color Guard stonden voor de leerlingen op het menu.

 

Klik op de foto, voor het foto album

 

 

gallery/img_4443

Jeugdleden De Marko's naar het grote gruttotheater

De jeugdleden van De Marko's bezochten op de eerste dag van de voorjaarsvakantie Natuurmuseum Fryslan in Leeuwarden. Hier bekeken ze onder andere Het Grote Gruttotheater.  Een interactieve tentoonstelling in het kader van Kulturele Haadsted 2018. De jeugdleden genoten volop van het Grote Gruttotheater en alles wat er verder te bezichtigen was in het museum.

klik op de foto voor meer foto's

gallery/29243699_794623564069287_750719256293863439_n

Bingo! Vrijdag avond 16 maart hielden wij weer onze vertrouwde bingo avond in  Herbergh de Parel in Eastermar. Dankzij de sponsoren hebben wij mooie prijsen voor de bingo mogen ontvangen. Klokslag 20 uur begon de bingomolen met draaien. In tien rondes speelden meer dan 50 deelnemers voor 31 prachtige prijzen. De prijzen gingen na afloop met de gelukkige winnaars mee naar huis. In september organiseren De Marko's een extra feestelijke tiende bingoavond.

gallery/s0083216

De Marko's bij aftrap KH2018

Zaterdagavond was de grote opening van Kulturele Haadsted 2018! Op kleinere versies van de Oldehove traden muzikanten, zangers en dansers op. Als voorprogramma waren er door de hele stad voorproefjes voor dit bijzondere jaar te zien. De Marko's gaven op de grote pleinen diverse optredens. Het publiek was massaal aanwezig en erg enthousiast over de Burgumer drumband! Natuurlijk werd er ook op het treinstation en in de trein opgetreden!

Klik op de foto voor de foto's

gallery/dsc00525

Zaterdag stonden de CGN Color Guardwedstrijden in Sportcomplex het Klaverdijkje in Leeuwarden op het programma. De cadet-groep van de samenwerkingsgroep van Nova Drachten en De Marko's Burgum deed het prima. Met 65,73 konden de meiden het wedstrijdseizoen afsluiten. De junioren haalden bijna drie punten meer dan tijdens de wedstrijden in januari. Zij proberen over twee weken tijdens de afsluitende finals in Eindhoven hun 59,93 punten te verbeteren.

Klik op de foto voor de foto's

 

Finals Eindhoven

De colorguard groepen gooie hoge ogen bij de finals. De één na laatste zaterdag van maart stonden de laatste CGN-color guardwedstijden van dit seizoen in Eindhoven op het programma. Tijdens deze finals verdedigden NOVA/Marko's Regional A en de junioren hun eer. Beide groepen deden het meer dan goed en verbeterden hun resultaten van de afgelopen wedstrijden. De junioren haalden bijna 6 punten meer met 65,29 en de Regional A kwam zelfs uit op 72,33. Met goede kritieken gaan de Color Guardgroepen van Nova en De Marko's zich voorbereiden op het nieuwe seizoen in 2019!

gallery/kikles3

KIK in de klas: twirling.

 

Afgelopen woensdag was er weer KIK in de klas, en deze keer twirling. Een combi klas van de groepen 3,4, en 5 met een totaal van 25 kinderen. Alle kinderen deden weer gezellig mee aan de twirling les.

 

Dit was de 4e en laatste KIK les van dit jaar voor de twirl groep. Wij zeggen voor bijzonder leuk project waar we heel graag een herhaling van zouden willen.

 

Binnen kort is er nog KIK in de klas: colorguard en drumband.

gallery/marstraining

Mars training:


Zaterdagochtend stond er een marstraining op het programma. Drumbandleden, twirlers en Color Guards oefenden een aantal nieuwe looptechnieken. De training kon, mede door het mooie weer, rekenen op veel belangstelling.

 

Op maandag 16 april was er wederom een mars training. Alle groepen waren hierbij aanwezig net als biijna alle leden. Wederom een geslaagde training.

gallery/img_4739

Containerdrummers bij opening Studio RTV Kanaal300

Zaterdagochtend was het al vroeg een drukte van belang bij de nieuwe RTV Kanaal30-studio op Landgoed Glinstrastate. De bezoekers werden verwelkomt door de containerdrummers van De Marko's. Tijdens de openingshandeling van de wethouders van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zorgden de drummers voor een ondersteunden roffel. Beide wethouders van de gemeenten waar RTV Kanaal30 actief hezen een vlag met het speciale RTV Kanaal30-jubileumlogo op.

 

Klik op de foto, voor het foto album

 

gallery/dscf4676

Wedstrijd 12 mei in Groningen.

 

Onze kid's twirlers deden afgelopen 12 mei mee aan een twirl wedstrijd. Ze deden mee aan het onderdeel: kids twirl.

 

Het onderdeel bestaad uit : aanmarcheren, 2x 8 tellen vooruit, hoekje om, 1x 8 tellen en halt houden. Na het marcheren een verplichte sprong met een vrije show van 4x 8 tellen met een eind pose. Alle kids twirlers hebben een eigen show, en moeten deze show solo laten zien aan de jury.

Voor de meeste kids twirlers was dit hun eerste wedstrijd. Extra spannend dus. 

 

Ze gingen naar huis met mooie punten, een ervaring rijker en we hebben een gezellige dag gehad. 

 

Op naar de volgende wedstrijd! 

 

Wij zijn ontzettend trots op al onze kids twirlers. Nog maar zo kort twirlen en nu al zo netjes mee doen aan een wedstrijd.

 

Foto's vind u op de volgende linken:

https://myalbum.com/album/xERxIBrZh5rW

https://myalbum.com/album/PtQDTbo15L6b

 

filmpjes zijn in de groeps-app verzonden naar de ouders.